In de dierentuin Taronga in de Australische stad Sydney konden een volwassen leeuw en vier welpjes even ontsnappen uit hun leefruimte. Ze raakten tot op honderd meter van een gastverblijf.

De leeuwen trokken erop uit in de vroege ochtend, voor de openingsuren van de zoo. Verder dan een aanpalende zone – weliswaar dicht bij de logeerplaatsen – zijn de dieren niet geraakt. Uit bewakingscamerabeelden blijkt dat een verzorger binnen de tien minuten alarm kon slaan.

Daarna was het een kwestie van minuten voor de leeuwen gevat werden, zegt een woordvoerder. Eén welp moest verdoofd worden, de vier andere leeuwen stapten zelf hun leefruimte weer binnen. Niemand raakte gewond. Alleen de gasten die in de zoo overnachtten, ondervonden hinder.

De dierentuin onderzoekt samen met de politie hoe de dieren konden ontsnappen. Directeur Simon Duffy spreekt van een ‘niet te negeren incident’. Hij benadrukt dat het leefgebied van de leeuwen pas opnieuw voor het publiek zal opengaan wanneer de situatie ‘honderd procent veilig’ is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in