Bezoekers misnoegd over enorme drukte in Walibi
Themabeeld.  Foto: belga

De mooie nazomer lokte zondag veel bezoekers naar de Belgische pretparken. In Walibi leidde de grote toestroom tot bijzonder lange wachtrijen voor de attracties. In de namiddag werden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, ook niet als ze over een abonnement beschikten.

‘De dag dat Walibi een limiet zet op het aantal bezoekers, is de dag dat ik terugkom. 45 euro betalen om uiteindelijk twee attracties te kunnen doen, is ronduit schandalig. De massa was onverantwoord’, schrijft een bezoeker op Twitter. ‘Walibi, beter bekend als aanschuifibi: NOOIT zet ik hier nog een voet binnen! Meer dan twee uur voor een attractie. Een hele dag verspild’, zegt een ander.

Walibi sloot zondag rond de middag de deuren, omdat het park volzet was. Zelfs abonnees werd de toegang geweigerd, alleen bezoekers met een ticket op datum mochten nog binnen. ‘Waar is zo’n abonnement dan nog goed voor?’, deed een klant zijn beklag.

Ook andere pretparken

‘In het reglement staat aangegeven dat een abonnement niet geldig is wanneer het park vol is, of afgehuurd voor een privaat evenement’, zegt Walibi-woordvoerder Justien Dewil. ‘We hebben ruim op voorhand gecommuniceerd dat er een grote toestroom zou zijn.’

Walibi verwacht ook maandag een grote drukte. Het park raadt bezoekers die nog geen ticket op datum hebben, dan ook aan om niet naar het park te komen.

Ook andere pretparken lokten afgelopen weekend veel volk. Aan de ingangen van Plopsa, Bellewaerde en Pairi Daiza stonden files van een uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in