De bewoners van de Pieter van Passenstraat in Wilrijk zijn zaterdagochtend opgeschrikt door een explosie. Minstens twee gevels van woningen raakten beschadigd.

In Wilrijk was rond zes uur een luide knal te horen. Onbekenden gooiden een explosief naar een woning in de Pieter van Passenstraat. Daarvan raakte de voordeur en ramen zwaar beschadigd. Ook de aanpalende woning liep schade aan de voordeur op. Wellicht gaat het om een zwaar vuurwerk of een brandbom, in de straat hing vlak na de ontploffing een dikke rookwolk.

Ook de aanpalende woning liep schade aan de voordeur op. Wellicht gaat het om een zwaar vuurwerk of een brandbom, in de straat hing vlak na de ontploffing een dikke rookwolk.

De politie is aanwezig en stelt een ruime veiligheidsperimeter in. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse voor sporenonderzoek.

Vorige week werden in Wilrijk nog drie molotovcocktails gegooid naar een eethuis in de Schaliemolenstraat. De zaak brandde volledig uit. Een bewoner van een bovengelegen appartement raakte bevangen door de rook en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij dat incident werd vooral een link met het drugsmilieu verder onderzocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in