Man steekt willekeurig mensen neer in Italiaanse supermarkt: 1 dode en 5 gewonden
Gewonden worden weggebracht uit de supermarkt.   Foto:  lapresse

In een supermarkt in Assago, in Noord-Italië, heeft een 46-jarige man willekeurig mensen neergestoken. Een kassier (30) heeft de aanval niet overleefd. Voetballer Pablo Marí was één van de vijf andere gewonden. De dader is aangehouden.

De aanval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Carrefour-supermarkt in het winkelcentrum Milanofiori in Assago, in de provincie Milaan. Het was er druk toen, vol mensen die nog snel na het werk om boodschappen gingen. Een Italiaanse man van 46 zou een mes uit de winkelrekken hebben gehaald en viel daarmee in het wilde weg mensen aan. Hij zou zijn slachtoffers willekeurig hebben gekozen. Meteen zette iedereen het in blinde paniek op een rennen.

Twee personeelsleden en vier klanten werden geraakt. De slachtoffers zijn tussen de 29 en 81 jaar oud. Een kassamedewerker kreeg messteken in de borst en de buik. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Vijf andere mensen raakten gewond: drie onder hen zwaargewond – de meesten door steekwonden aan de borst – en twee mensen minder ernstig, aldus de Italiaanse krant La Repubblica. De lichtgewonden zouden twee oudere dames zijn.

Onder de gewonden is ook Pablo Marí (29), een Spaanse centrale verdediger bij Arsenal die momenteel uitgeleend is aan Monza. De voetbalclub heeft aan Sky Sports laten weten dat de verdediger in zijn rug is geraakt. ‘Pablo Mari heeft een vrij diepe wond in zijn rug, die geen vitale organen zoals de longen heeft geraakt’, laat ceo van Arsenal, Adriano Galliani, weten. ‘Zijn leven is niet in gevaar.’

De politie sluit terrorisme uit. De dader had een leeg strafblad, maar wel psychische problemen. Hij had een depressie en stond onder verplichte medische behandeling. Enkele omstaanders, onder wie oud-Interspeler Massimo Tarantino, slaagden erin de man ontwapenen en te overmeesteren. Ze leverden hem over aan de politie, die de man heeft aangehouden. ‘Hij schreeuwde, hij schreeuwde gewoon’, vertelde Tarantino aan reporters ter plaatse.

De verdachte zou verward zijn en onsamenhangende verklaringen afleggen tegenover de politie.

Volgens La Repubblica was de man op 18 oktober nog in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen in zijn gezicht, die hij zou hebben toegebracht door zichzelf te slaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in