Tweesterrenrestaurant Pastorale sluit na dertig jaar
Bart De Pooter.   Foto:  Joris Herregods

Het tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet (Antwerpen) sluit op 24 december de deuren, na dertig jaar. Sterrenchef Bart De Pooter opent begin volgend jaar een nieuw restaurantconcept in Antwerpen waarbij vis centraal staat, kondigt hij aan in een persbericht.

Pastorale opende in november 1992 in een oude pastorijwoning. In 2003 kreeg het een eerste Michelinster, drie jaar later een tweede. De zaak, waar groenten een prominente rol spelen, heeft een trouw en internationaal cliënteel.

Dat Pastorale dertig wordt, is volgens Bart De Pooter het ideale moment om te stoppen. ‘Ik wil dit prachtige hoofdstuk afsluiten op een hoogtepunt’, klinkt het, met een bijzonder dankwoord naar het team medewerkers.

De sterrenchef wil echter niet op zijn lauweren rusten, maar begint met een nieuw project. Met het restaurant ‘Vis van A’, op de Rijnkaai in Antwerpen, ligt de nadruk op visgerechten. ‘Het menu wordt bepaald in functie van de vangst van de dag en de oogst van lokale en biologische visboeren. Groenten spelen nog steeds een centrale rol en komen uit onze eigen tuin’, klinkt het. Ook het team van Pastorale verhuist mee.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in