Fietser in levensgevaar na aanrijding op Noorderlaan in Antwerpen
Foto: bfm

In Antwerpen is woensdagavond een fietser ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Noorderlaan ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. De 54-jarige man verkeert in kritieke toestand.

Het ongeval gebeurde woensdagavond even na 19 uur op de Noorderlaan ter hoogte van het nieuwe, nog niet geopende, ziekenhuis ZNA Cadix. ‘De fietser zou volgens getuigen fietsend over het zebrapad gereden zijn en de automobilist merkte het slachtoffer te laat op’, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Het slachtoffer werd nog een tiental meter meegesleurd door de auto.

De fietser kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De 54-jarige man verkeert in levensgevaar, zijn toestand wordt als zorgwekkend omschreven.

Het ongeval veroorzaakte in de buurt ernstige verkeershinder, vooral voor automobilisten die via de Noorderlaan de stad wilden verlaten. De politie kwam met verschillende ploegen ter plaatse om het verkeer om te leiden. Woensdagmiddag gebeurde wat verder op de Noorderlaan ook al een ernstig verkeersongeval waarbij een fietser gewond raakte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in