camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voetbal

Hoopvol voor WK: Romelu Lukaku scoort meteen bij rentree

Meer dan zestig dagen lag hij in de lappenmand, maar Romelu Lukaku had gisteren in de Champions League amper vier minuten nodig om weer te scoren.

donderdag 27 oktober 2022 om 3.25 uur

Invaller Romelu Lukaku nam de 4–0 voor zijn rekening. reuters

Het was lang wachten op Lukaku, die bijna twee maanden aan de kant stond met een scheurtje in zijn dijspier. Begin oktober stond hij al eens dicht bij een terugkeer, maar zijn herstel liep vervelende vertraging op. Nooit was hij langer geblesseerd tijdens zijn professionele carrière.

Ook tijdens de wedstrijd tussen Inter en Viktoria Pilzen was het lang wachten op Lukaku. Zijn ploeg stond al snel op rozen en ­uitgerekend zijn voornaamste ­concurrent Edin Dzeko had al twee keer gescoord. Toen Dzeko in minuut 71 gewisseld werd, was Lukaku nog niet aan de beurt. Pas in ­minuut 83 kwam de verlossing:de Rode Duivel mocht invallen voor zijn maatje Lautaro Martinez. En of hij er zin in had: vrijwel meteen probeerde Lukaku het met een omhaal, maar trapte hij ook een gat in de lucht. Vier minuten na zijn ­invalbeurt was het wel al raak. Op aangeven van Joaquin Correa trapte hij de bal onhoudbaar tegen de touwen. Zijn honger was evenwel nog niet gestild en als kers op de taart had Lukaku ook nog een ­assist achter zijn naam kunnen hebben, maar Correa miste.

Met 10 op 15 is Inter zeker van een ticket voor de achtste finales van de Champions League en is Barcelona veroordeeld tot de Europa League.

Voor Inter, maar ook voor de Rode Duivels komt de hoopgevende invalbeurt van Lukaku geen moment te vroeg. Over minder dan een maand gaat het WK in Qatar van start. (jswk)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen