camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Tennis  

17-jarige Belg imponeert bij ATP-debuut in Antwerpen

Met de 17-jarige Gilles Arnaud Bailly ontdekte het tennis­publiek in Antwerpen een opwindend nieuw Belgisch talent­. Pas na drie uur boog hij voor David­ Goffin, 7-6, 5-7, 6-4.

woensdag 19 oktober 2022 om 0.00 uur

Bailly gaf zijn visitekaartje af. belga

Bij 3-3 in de tweede set, en bijna twee uur tennis op de klok, leek Gilles Arnaud Bailly met de rug tegen de muur te staan. David Goffin had een breakpunt afgedwongen en borstelde zijn 14 jaar jongere landgenoot in de rally van de baan. Maar vanuit het niets, drie meter achter de baseline, vond de tiener de power en de souplesse om met een grandioze forehand de Belgische nummer één te passeren. Het publiek veerde op, Bailly stak zijn hand de lucht in om het applaus in ontvangst te nemen.

Nieuw Belgisch toptalent heeft niet de gewoonte zachtjes aan de deur te kloppen en dat gold gisteren in de Lotto Arena in Antwerpen al zeker niet voor Gilles Arnaud Bailly.

Dankzij een wildcard mocht de zoon van een Limburgse moeder en een Waalse vader voor het eerst een profwedstrijd spelen in het officiële ATP-circuit. Het lot had hem uitgetrokken tegen David Goffin, de speler naar wie hij als kind opkeek. Het European Open-toernooi serveerde daarmee wat stilaan een zeldzaamheid is op de internationale tenniskalender: een ATP-wedstrijd tussen twee Belgen.

Snotteren

Goffin, ooit nummer 7, maar nu weggezakt naar de 58ste plaats, heeft er een jojo-seizoen opzitten waarbij hij onder meer een titel in Marrakech won, en op een paar punten van de halve finale van Wimbledon kwam, maar ook op de dool was in het Amerikaanse hardcourtseizoen. Bovendien arriveerde hij in Antwerpen met de naweeën van griep, ook gisteren zag je hem snotteren tussen de punten.

Met precieze, harde slagen, maar ook met staaltjes van vindingrijkheid en techniek, testte Bailly Goffin tot het uiterste

Bailly, tweede op de juniorenranking maar nummer 1185 op de ATP-lijst, ging twee keer door de opslag van Goffin in de eerste set en sleepte zijn idool naar een tiebreak. Met precieze, harde slagen aan de baseline, maar ook met staaltjes van vindingrijkheid en techniek, testte Bailly Goffin tot het uiterste. Na een verloren setbal moest hij een zinderende eerste set aan Goffin laten (7-6).

In de tweede set liet Bailly de kinesist op het terrein komen om zijn voet te laten behandelen, maar bleef het spel gelijk opgaan. Deze keer was de tiener wel het meest lucide in ‘money time’ (5-7). Toen al waren er twee uur en twintig minuten tennis gespeeld.

In de beslissende set maakte Bailly nog één break ongedaan, maar na meer dan drie uur was zijn pijp uit. Goffin wint voor het eerst in vijf jaar een wedstrijd in Antwerpen, maar het heeft hem veel energie gekost. In de tweede ronde komt hij morgen uit tegen Diego Schwartzman.

Binnenland
 1. Vergunning kinderdagverblijf ‘Mippie en Moppie 2’ in Keerbergen vanaf woensdag ingetrokken
 2. In Nederland hebben ze geen Vleeshuis nodig om fietsen te stallen
 3. Eerste eiken huwelijk ooit in België: Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land
 4.  N-VA stuurt Matthias Storme naar mensenrechteninstituut
 5. Sneuvelt na het taboe van de tanks ook dat van de F16’s?
 6. Oekraïners pompen Belgisch bevolkingscijfer omhoog
 7. Prinses Amalia is dik in orde
 8. Wie zijn de deelnemers aan de betoging van de zorg? ‘Het lukt me nog net, maar soms vraag ik me af hoelang nog’
 9. Video Man die mesaanval pleegde in Schumanstation aangehouden voor moordpoging
 10. Voetbal wel en hockey niet: hoe een oude lijst bepaalt wat u op tv te zien krijgt
 11. Politierechter: ‘Porsche-eigenaar krijgt nu soms al hogere boete dan een Lada-rijder’
 12. Uit het hart | Prinses Amalia is dik in orde
 13. Auteur Michel Houellebecq wordt pornoacteur
 14. Koning Filip ‘heel bezorgd’ over drugsgeweld in nieuwjaarstoespraak
 15. Europees Parlement geeft eerste groen licht om onschendbaarheid van Tarabella en Cozzolino op te heffen
 16. Hij ontsnapt aan de naaktfouille, maar Smail Farisi staat op het terreurproces wel in zijn blootje
 17. Gerecht onderzoekt uitgaven Waals Parlement
 18. Foto Lectrr, cartoon van de dag