Man die kon ontsnappen uit het politiekantoor in Oudenaarde is gevat
De man is ontsnapt uit het politiekantoor van Oudenaarde.  Foto:  belga

De man die maandag kon ontsnappen uit het politiekantoor in Oudenaarde, is gevat. Dat werd vernomen bij het Oost-Vlaamse parket. Hij werd in het centrum van Oudenaarde opgepakt en bood geen weerstand.

Agenten lieten de verdachte maandagmiddag even uit zijn cel in het politiekantoor in de Minderbroedersstraat om een luchtje te scheppen op de binnenplaats. De man, die zondag opgepakt was en in een politiecel wachtte op zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter, slaagde erin te vluchten. Met zijn handboeien nog aan maakte hij zich uit de voeten.

Alle middelen werden ingezet om de man terug te vinden, zei de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester meteen na de ontsnapping. Onder meer de helikopter van de federale politie werd gebruikt in de zoektocht. De man kon gelokaliseerd worden in een woning in de Kattestraat. Intussen is hij opgepakt.

De man was zondag opgepakt in het station van Oudenaarde op verdenking van vermogensdelicten. Hij was gearresteerd maar zijn identiteit moest nog uitgeklaard worden. Het gaat om een twintiger die mogelijk illegaal in ons land was.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in