‘Ban gobi’ heet deze Indiase klassieker van gewokte witte kool met krieltjes. Snel gemaakt, vegetarisch en lekker kruidig dankzij de geroosterde komijn- en mosterdzaadjes.

Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen als bijgerecht)

300 g witte kool, in fijne reepjes

100 g wortelen, in fijne reepjes geraspt

7-tal krielaardappelen, doormidden gesneden

1 grote vleestomaat, in kleine blokjes

1 tl komijnzaadjes

½ tl mosterdzaadjes

½ el rode chilivlokken

1 tl kurkumapoeder

1 tl zout

Maïsolie

Voor de afwerking:

3 el granaatappelpitjes

Enkele takjes koriander (optioneel)

Bereiding

1. Verwarm op middelhoog vuur een scheutje maïsolie in een wijde kookpan en fruit hierin de komijn- en mosterdzaadjes. Doe de aardappelen erbij, samen met de wortelen en het zout. Bak enkele minuten mee, roer af en toe om. Voeg de rest van de kruiden toe samen met de witte kool en bak nogmaals enkele minuten.

2. Doe de tomaat erbij en roer alles goed om. Verlaag het vuur en zet het deksel op de pan. Door het vocht van de?tomaat garen de groenten zonder smaakverlies. Laat stoven tot de kool beetgaar is, na ongeveer 25 minuten.

3. Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel wat korianderblaadjes.

Recept: Bushra Burney

Foto: Eefje De Coninck & Sanne Van der Ven

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in