Aanvraagtermijn verwarmingspremie verlengd tot november
Wie de premie nog niet heeft ontvangen, heeft nog tijd tot 1 november.  Foto:  Peter Hilz

Het blijft tot 1 november mogelijk een aanvraag in te dienen voor de verwarmingspremie van 100 euro. Dat melden de bevoegde ministers Pierre-Yves Dermagne (PS) en Tinne Van der Straeten (Groen). Normaal gezien liep de aanvraagtermijn zaterdag af, maar het aanvraagformulier zal dus nog twee weken langer beschikbaar blijven op de website van de FOD Economie.

Door de stijgende energieprijzen besliste de federale regering eerder dit jaar om een verwarmingspremie van 100 euro per gezin toe te kennen. Het maakt niet uit hoe je je woning verwarmt, met gas, stookolie, pellets of een andere verwarmingsbron. Ook klanten met een sociaal tarief of een budgetmeter ontvangen de premie. De 100 euro geldt voor de woning, dus niet voor elk gezinslid.

Die premie werd in de meeste gevallen door de elektriciteitsleverancier automatisch op de factuur in mindering gebracht of op het rekeningnummer van de klant gestort. Dat moet intussen gebeurd zijn.

Toch zijn er mensen die nog niets ontvingen. De oorzaak is dat het automatiseringsproces gebaseerd is op een uitwisseling van gegevens tussen de FOD Economie, de elektriciteitsleveranciers en het Rijksregister. ‘Alleen als alle gegevens honderd procent kloppen, is de matching automatisch gebeurd’, zegt woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie. ‘Een huis- of busnummer dat ontbreekt bij de gegevens van de elektriciteitsleverancier of een “e” te veel in een naam is genoeg om de doorstroom van gegevens te stoppen. In dat geval werd de premie dus niet automatisch verrekend.’

Om de premie niet te mislopen, moest voor 15 oktober een aanvraag indienen via het webformulier. Die periode werd vrijdag nog verlengd met twee weken, zo melden de bevoegde ministers Pierre-Yves Dermagne (PS) en Tinne Van der Straeten (Groen). Het blijft dus tot 1 november mogelijk een aanvraag. Woensdag hadden al 135.000 mensen zo’n aanvraag gedaan, bijna de helft daarvan werd al behandeld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in