Oplichtster Anna ‘Delvey’ Sorokin komt vrij op borgtocht
Anna Sorokin in de rechtbank.  Foto:  Isopix

Anna Sorokin, beter bekend als Anna Delvey, mag binnenkort de gevangenis verlaten. Dat meldt de Daily Mail. Sorokin deed zich jarenlang voor als de rijke Duitse erfgename Anna Delvey en lichtte zo heel wat New Yorkse bedrijven op. Na 18 maanden gevangenschap kan ze nu voorwaardelijk vrijkomen mits betaling van een borgsom van 10.000 dollar.

Voor meer dan 200.000 dollar lichtte Anna Sorokin de voorbije jaren hotels, restaurants, banken en andere bedrijven op in New York. Het levensverhaal van de jonge oplichtster diende als inspiratiebron voor de Netflixserie Inventing Anna. Sorokin is de dochter van een Russische vrachtwagenchauffeur, maar deed zich jarenlang voor als een rijke Duitse erfgename. In maart 2021 werd ze gearresteerd vanwege een vervallen visum.

Huisarrest

Begin dit jaar kreeg de oplichtster te horen dat ze de Verenigde Staten definitief moest verlaten, maar Sorokin verzette zich daartegen. In afwachting van een beslissing zou Sorokin nu voorwaardelijk vrij kunnen komen. De borgsom die ze daarvoor moet betalen bedraagt 10.000 dollar. Een bedrag dat – mede door de Netflixinkomsten – in principe geen probleem zal vormen.

Ze zou haar woonst niet mogen verlaten en niets meer op sociale media mogen posten. De voorbije maanden hield ze haar volgers via Instagram geregeld op de hoogte van de situatie in de gevangenis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in