Fietser overleden bij botsing tussen twee speedpedelecs in Genk
  Foto:  Tom Palmaers

Aan een rotonde in Genk is donderdagochtend rond 6.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Twee speedpedelecs botsten tegen elkaar. Een van de fietsers overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde op een rotonde op de Henry Fordlaan, ter hoogte van de Beverststraat in Genk. Om een onbekende reden botsten de twee fietsers tegen elkaar, waarna ze zwaar ten val kwamen. De ambulance en de mugarts snelden nog ter plaatse, maar voor een 46-jarige man uit Bilzen kwam alle hulp te laat. De andere fietser, een 52-jarige Alkenaar, raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie Carma kwam ter plaatse voor de vaststellingen. In opdracht van het parket Limburg kwam ook een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval om de omstandigheden te onderzoeken. Daarvoor werd het fietspad een tijdlang afgesloten.

Speedpedelecs, snelle elektrische fietsen die tot 45 km per uur halen en een nummerplaat moeten hebben, zijn razend populair. Volgens cijfers van de mobiliteitsfederatie Traxio werden in augustus zestig dergelijke fietsen per dag ingeschreven, op jaarbasis is dat een stijging met 70 procent. Om met een speedpedelec te rijden moet je verplicht een rijbewijs hebben en een helm dragen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in