Alec Baldwin treft minnelijke schikking met familie van cameravrouw Halyna Hutchins
Alex Baldwin.  Foto:  AFP

De Amerikaans acteur Alec Baldwin heeft een minnelijke schikking getroffen met de familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die vorig jaar werd doodgeschoten op de set van de film Rust. Dat melden Amerikaanse media.

Op 21 oktober vorig jaar ging er tijdens de opnames van de film Rust een pistool af, waardoor cameraregisseur Halyna Hutchins en regisseur Joel Souza geraakt werden. Hutchins overleefde het niet. Hoofdrolspeler Alec Baldwin hield het vuurwapen vast, maar zou niet geweten hebben dat het geladen was.

In februari dit jaar spanden de nabestaanden van Hutchins een rechtszaak wegens nalatigheid aan tegen Baldwin, de producenten van de film en enkele andere belangrijke crewleden. De beschuldigden werden verweten ‘meerdere voorzorgsmaatregelen niet te hebben gerespecteerd’.

Alec Baldwin treft minnelijke schikking met familie van cameravrouw Halyna Hutchins
Een herdenkingsplechtigheid voor Halyna Hutchins in Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico, waar ze overleed.  Foto:  REUTERS

Het zal echter niet tot een rechtszaak komen, want de betrokken partijen zijn een minnelijke schikking overeengekomen. Details werden niet bekendgemaakt, op één na. Weduwnaar Matthew Hutchins wordt uitvoerend producent van de film en zal een deel van de winst ontvangen, melden de advocaten van de man.

‘Tijdens dit moeilijke proces heeft iedereen de wens behouden om te doen wat het beste is voor de zoon van Halyna’, reageren de advocaten van Alec Baldwin. ‘We zijn iedereen dankbaar die heeft bijgedragen aan de oplossing van deze tragische en pijnlijke situatie.’

Door de schikking kunnen de opnames van Rust hervatten. Dat zal gebeuren in januari volgend jaar. Alle oorspronkelijke hoofdrolspelers blijven aan boord en ook regisseur Joel Souza zal naar verwachting terugkeren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in