Jongen (4) in kritieke toestand nadat hij in het water was beland in recreatiedomein De Nekker
De Nekker (archiefbeeld).  Foto:  koen fasseur

Een 4-jarige jongen verkeert in levensgevaar nadat hij dinsdagnamiddag in een waterpartij was beland in het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Hoe dat kon gebeuren wordt nog volop onderzocht.

Een groep kinderen van een Mechelse school voor buitengewoon onderwijs was dinsdagnamiddag op uitstap naar het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Er werden onder meer spelletjes gespeeld. Een 4-jarige jongen uit Bonheiden moet tijdens de activiteiten even aan de aandacht van de begeleiders zijn ontsnapt en naar een waterplas op het domein, niet zo ver van de kinderspeeltuin, zijn gelopen.

‘Toen de begeleiders merkten dat de jongen niet meer bij de groep was, werd er alarm geslagen en startte er een zoekactie. De jongen werd daarbij in het water aangetroffen en de reanimatie is onmiddellijk gestart’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het waren medewerkers van De Nekker die met de reanimatie zijn gestart, in afwachting van de komst van de ziekenwagen en de MUG. Hoe lang de jongen in het water heeft gelegen, is onduidelijk.

Het kindje werd in zorgwekkende toestand naar het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen (UZA) overgebracht. De ziekenwagen werd begeleid motorrijders van de politie om onderweg zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

De ouders van het slachtoffer zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie en eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de begeleiders van de jongen kregen bijstand van slachtofferhulp.

Bij het sport- en recreatiedomein De Nekker werd dinsdag aangeslagen gereageerd. ‘Over de omstandigheden van het voorval kan ik geen mededelingen doet omdat het parket de zaak onderzoekt. Maar dit is zwaar binnengekomen bij al onze medewerkers. We voorzien ook psychologische bijstand voor hen. En uiteraard hopen we dat het slachtoffer dit drama overleeft’, aldus gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). Zij is bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen.

Bij het sport- en recreatiedomein De Nekker wou men dinsdag niet reageren op het voorval. Het is niet de eerste keer dat het provinciale domein met een drama als dit wordt geconfronteerd. In 2020 nog verdronk er een zesjarige jongen in de kleine vijver van De Nekker.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in