Donald Trump klaagt CNN aan voor smaad, eist 475 miljoen dollar
 Donald Trump bij een door CNN georganiseerd verkiezingsdebat, in 2015. Foto:  AFP

Donald Trump klaagt CNN aan voor smaad. De oud-president meent dat de televisiezender een lastercampagne tegen hem is begonnen, om te voorkomen dat hij zich in 2024 opnieuw verkiesbaar stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dat melden internationale persbureaus maandag.

Volgens documenten die bij een rechtbank in Florida zijn ingediend eist Trump een schadevergoeding van 475 miljoen dollar (483 miljoen euro). Volgens zijn advocaten heeft de zender hem onder meer bestempeld als ‘racist, Russische lakei, opstandeling en uiteindelijk Hitler’.

CNN wordt volgens het juridische team van de oud-president gezien als dusdanig betrouwbare nieuwsbron dat Trump door deze ‘beschuldigingen’ in een kwaad daglicht gezet wordt ‘met het doel hem politiek te verslaan’.

Sinds Trump geen president meer is heeft hij verschillende keren geprobeerd rechtszaken te starten tegen personen en media die hem zouden dwarsbomen. Onlangs werd nog een rechtszaak die hij wilde beginnen tegen Hillary Clinton, zijn tegenstander bij de verkiezingen in 2016 , door een rechter afgekeurd. Trump beschuldigde Clinton en een tiental anderen van samenzwering tegen hem.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in