Man sterft na aanrijding met tram tijdens wandeling met hond
  Foto:  Belga

In Schaarbeek is afgelopen weekend een man om het leven gekomen na een aanrijding met een tram van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en worden onderzocht door het parket.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer aan het wandelen was met zijn hond, toen het dier onder het voertuig terechtkwam. De viervoeter overleefde de klap niet, maar ook de wandelaar raakte levensgevaarlijk gewond.

‘Vrijdag rond 20.30 u werd de politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node, nvdr.) en de dienst 100 opgeroepen voor een verkeersongeval op de Lambermontlaan in Schaarbeek’, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

‘Een tram van de MIVB had een voetganger aangereden op de tramsporen, tussen de haltes Demolder en Paul Brien. De voetganger kreeg snel de eerste zorgen toegediend door de hulpverleners. Jammer genoeg is hij op 1 oktober aan zijn verwondingen overleden.’

Afstapping

Het parket kwam vrijdagavond ter plaatse en voert een onderzoek. ‘Op de plek van het ongeval werd een gerechtelijke perimeter ingesteld teneinde de verschillende onderzoeksdaden te kunnen uitvoeren, waaronder een afstapping ter plaatse door de verkeersdeskundige die door het parket van Brussel werd aangesteld’, aldus Baert.

‘De trambestuurder was niet onder invloed op het ogenblik van de feiten. Hij werd de avond van het ongeval zelf verhoord door de politie, hij verkeerde zelf in shock. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeval is lopende.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in