Eupen graait de volle buit mee bij STVV na doelpunt van N’Dri in slotkwartier
  Foto:  Dick Demey

STVV is thuis tegen een nederlaag aangelopen tegen Eupen. Na een evenwichtige match waren het alsnog de bezoekers die via N’Dri met de drie punten aan de haal gingen.

STVV had op zijn beurt genoeg kansen om minstens een punt te pakken op Stayen.

De eerste helft op Stayen had weinig om het lijf. Mory Konate, Eric Bocat en Toni Leistner misten precisie namens de Kanaries, terwijl de Panda’s daar enkel een gevaarlijke vrije trap van Stef Peeters tegenover konden zetten.

Na de pauze viel er meer animo waar te nemen. Zowel STVV als Eupen kreeg kansen om te scoren, maar aanvankelijk gaven beide doelwachters geen krimp. Bij het ingaan van het slotkwartier moest Daniel Schmidt zich toch gewonnen geven na een knap uitgesponnen aanval met wisselspeler Konan N’Dri (76.) als afwerker. Het team van Bernd Storck overleefde het Truiens slotoffensief. De poging van Gianni Bruno oog in oog met Lennart Moser ontbeerde kracht.

De Limburgers mislopen zo de kans om de top 8 binnen te glippen en prijken op de elfde plaats in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 13 punten. De Oostkantonners ontglippen op hun beurt de degradatiezone en schuiven door naar de vijftiende positie met 9 eenheden.