Kadyrov: ‘Moskou moet tactische kernwapens overwegen’
Ramzan Kadyrov.  Foto: ap

Na de Russische nederlaag in Lyman vindt de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov, een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, dat Rusland de inzet van tactische kernwapens moet overwegen.

Het Russische leger gaf zaterdag toe dat het zich teruggetrokken had uit Lyman, een logistiek belangrijk knooppunt voor de troepen van de Russische president Vladimir Poetin. Met de herovering van de stad geeft Oekraïne ook de reputatie van de bezitter een stevige knauw.

‘Persoonlijk vind ik dat er drastischere maatregelen moeten worden genomen, tot de afkondiging van de staat van beleg in de grensgebieden en het gebruik van tactische kernwapens’, zegt Kadyrov op Telegram.

Kadyrov, die Tsjetsjenië sinds 2007 leidt met de steun van Poetin, ventileerde de voorbije weken vaker kritiek op de strategie van het Russische leger in Oekraïne, dat in het oosten een aantal bezette gebieden moest prijsgeven als gevolg van een Oekraïens tegenoffensief.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in