Recept
FLUFFY WAFELS
Deze mochiwafeltjes hebben dankzij het kleefrijstmeel een prettige, ietwat rekbare beet. Op voorwaarde dat je ze nog warm en vers uit het wafelijzer eet, anders verliezen ze hun luchtige veerkracht en worden ze een beetje taai (maar daarom niet minder lekker).
● 350 ml melk
● 2 grote eieren, losgeklopt
● 1/2 vanillestokje, het merg
● 225 g bloem
● 125 g mochikobloem
(kleefrijstmeel of glutinous rice flour,
koop in de Aziatische supermarkt)
● 50 g kristalsuiker
● 1 el bakpoeder
● 1/4 tl zout
BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor tot 90 °C. Klop in een kom de melk met de eieren en het vanillemerg. Meng in een andere grote kom de bloem, mochiko, suiker, bakpoeder en zout.
2. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng met een klopper tot een egaal beslag. Het beslag moet lijken op pancakedeeg, stevig maar niet te dik.
3. Vet een wafelijzer in met een heel klein beetje olie of boter en verwarm op de hoogste stand. Giet een lepel beslag op het wafelijzer en bak tot de wafeltjes goudbruin beginnen te kleuren. Houd de wafels warm in de oven terwijl je de rest bakt.
Lekker voor erop: poedersuiker, geklopte room, verse bessen of ahornsiroop.