Yellow Tigers verliezen ook tegen Kenia geen set
Britt Herbots was tegen Kenia weer topschutter met 16 punten.  Foto:  belga

De Belgische volleybalvrouwen hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op het WK zonder setverlies afgesloten. Daags na hun 3-0 zege tegen Puerto Rico wonnen de Yellow Tigers met dezelfde score van Kenia.

De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-15, 25-14 en 25-11. Britt Herbots werd topschutter met 16 punten, vier meer dan kapitein Celine Van Gestel.

Volgende week speelt het team van Gert Vande Broek tegen favoriet Italië (dinsdag), Nederland (vrijdag) en Kameroen (zondag), telkens in Arnhem. De Poolse steden Gdansk en Lodz zijn de andere speellocaties in de groepsfase.

Vierentwintig landen zijn ingedeeld in vier poules van zes ploegen. Uit elke poule stoten vier landen door naar de tweede ronde. Daarin worden twee poules van acht landen gevormd. Wie in de tweede ronde in de top vier van zijn groep eindigt, mag naar de kwartfinale.

In de groep van de Tigers speelt Nederland zondag tegen Kameroen en Italië tegen Puerto Rico. Op de eerste speeldag wonnen de Nederlanders en de Italianen met 3-0 tegen respectievelijk Kenia en Kameroen. België leidt voorlopig met 6 punten voor Italië en Nederland (3 punten). De andere landen zijn nog puntenloos.

België neemt voor de vierde keer deel aan het WK volley voor vrouwen (na 1956, 1978 en 2014, toen de Belgen elfde werden). Servië won het vorige WK in 2018 in Japan door in de finale Italië te verslaan. Afgelopen zomer verloren de Yellow Tigers in de achtste finales van het EK tegen Italië en gingen ze in de finale van de Challenger Cup onderuit tegen Kroatië, waardoor ze de promotie misten naar de Nations League. De Italiaanse vrouwen wonnen zowel de Europese titel als de Nations League

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in