Roger Federer na laatste wedstrijd: ‘Een schitterende dag’
De tenniscarrière van Roger Federer zit erop.   Foto:  isopix

De 41-jarige Roger Federer heeft genoten van zijn laatste tenniswedstrijd. Dat zei de legende na afloop van zijn dubbelmatch aan de zijde van de Spanjaard Rafael Nadal op de Laver Cup. Het duo moest zijn meerdere erkennen in de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe: 4-6, 7-6 (7/2) en 11/9.

Na de wedstrijd volgde een lange knuffel met vriend en concurrent Nadal. Een geëmotioneerde Federer groette vervolgens uitgebreid de 17.000 toeschouwers in de O2 Arena in Londen. Zij trakteerden de Zwitser op een staande ovatie.

‘We komen hier wel doorheen’, zei Federer op het court. ‘Kijk, het was een schitterende dag. Ik heb de jongens verteld dat ik blij ben, ik ben niet verdrietig. Het voelt geweldig om hier te zijn en ik vond het leuk om nog één keer mijn veters te strikken.’

‘Alles was de laatste keer. Uiteindelijk voelde ik de stress niet zo erg. Ik ben zo blij dat ik het gehaald heb en de wedstrijd was geweldig. Ik kan niet gelukkiger zijn. Het voelt voor mij als een feest. Ik wilde me zo voelen op het einde en dit is precies waar ik op hoopte, dus bedankt. Het is een perfecte reis geweest en ik zou het allemaal opnieuw doen.’

De voormalige nummer 1 van de wereld moest zijn tranen bedwingen voordat hij zijn vrouw Mirka bedankte. Zij zag hem het voorbije jaar sukkelen met knieproblemen. Uiteindelijk maakte Federer vorige week donderdag bekend dat hij op de Laver Cup zijn carrière zou beëindigen.

‘Iedereen bedankt. Zoveel mensen hebben me aangemoedigd en jullie hier vanavond betekenen alles voor me. Mijn vrouw heeft me zo gesteund... Ze had me lang, lang geleden kunnen overhalen om te stoppen, maar dat heeft ze niet gedaan. Ze liet me spelen. Ze is geweldig’, besloot Federer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in