De uitslaande brand, die vrijdagochtend is ontstaan in de Vestingstraat, in de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen, is onder controle. Dat meldt de brandweer, die nu begint af te schalen, maar ter plaatse blijft voor nabluswerk. De perimeter in de Pelikaanstraat en de Vestingstraat blijft voorlopig behouden.

Brandweer Zone Antwerpen, de Antwerpse politie en de hulpdiensten rukten vrijdagochtend massaal uit naar de Vestingstraat. ‘We hebben deze ochtend om 5.44 uur een oproep gekregen dat er een uitslaande brand was in een ingesloten pand dat achter verschillende woningen ligt. De oproep kwam binnen als dakbrand, maar escaleerde snel naar een volledige woningbrand’, aldus Marie De Clercq, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen.

Het blussen van het vuur verliep moeizaam omdat het pand volledig ingesloten is door andere bebouwing. De Pelikaanstraat en de Vestingstraat werden volledig afgesloten voor alle verkeer, de Diamantwijk is moeilijk bereikbaar. Ook de in- en uitgangen aan het Centraal Station in de Pelikaanstraat werden afgesloten.

Om 10.45 uur kon de brandweer melden dat het vuur volledig onder controle is. ‘We schalen nu af van zeven voertuigen naar vier’, zegt woordvoerster Marie De Clercq. ‘Dat wil zeggen dat er nog zowat 30 mensen van de brandweer aanwezig zijn.’

Perimeter verkleind

Rond de middag werd de perimeter verkleind, maar uit voorzorg blijft de Vestingstraat en de Pelikaanstraat nog even afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen opnieuw grotendeels door en ramen en deuren mogen weer open, meldt de brandweer.

De brand zou beperkt zijn gebleven tot één pand. De precieze omvang van de schade en de oorzaak van de brand worden nog onderzocht. Het gerechtelijk labo komt deze namiddag ter plaatse voor sporenonderzoek.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig