Noodherstelling aan viaduct Merksem afgerond, maar file blijft lang
De E313.  Foto:  bfm

Het verkeer op de Antwerpse ring ondervindt vrijdagochtend hinder door de noodherstelling van een brugvoeg op het viaduct van Merksem. Sinds 7.45 uur zijn de werken afgelopen en de rijstroken wel heropend.

Door de noodherstelling aan een brugvoeg waren drie van de vier rijstroken buiten dienst. Al vroeg in de ochtend leek daardoor een stevig file te ontstaan, zei Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Richting Nederland was het omstreeks 6.15 uur al een kwartier aanschuiven vanaf Antwerpen-Oost, rond 6.30 uur was dat al opgelopen tot een half uur aanschuiven vanaf Antwerpen-Zuid. De werken zijn intussen achter de rug, maar de hinder blijft nog even. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat de snelheid er beperkt blijft tot 50 km/uur.

‘We willen de weggebruikers op het hart drukken om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en indien mogelijk de regio te vermijden’, aldus Bruynickx. Hij wijst er ook op dat de Liefkenshoektunnel tolvrij blijft zolang dat nodig is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig