Gratis webinar: In 7 stappen naar een baanbrekend mobiliteitsbeleid
  Foto: Baanbrekende Werkgever

Baanbrekende Werkgever organiseert op 28 oktober haar vierde panelgesprek. Het wordt een niet te missen afspraak met Telenet, Athlon, SD Worx en Traject. Ze delen hun ervaring en expertise hoe je de modal shift en de green shift het best kan doorvoeren binnen je organisatie. Zit je als organisatie zelf aan het begin of middenin de transformatie naar een duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid? Zet deze webinar dan zeker in je agenda.

Klavertje vier

Het panelgesprek start traditioneel bij het ‘klavertje vier’ van Baanbrekende Werkgever. Hoe integreer je vandaag het mobiliteitsbeleid met de visie op de werkplek, een uitgekiend telewerkbeleid en een structureel beleid rond welzijn, verbondenheid en groei? We zijn er namelijk van overtuigd dat al deze puzzelstukken deel uitmaken van één mensgerichte en holistische visie op werk & mobiliteit.

Dat houdt ook in dat het mobiliteitsbeleid meer dan ooit een samenwerking wordt binnen de organisatie tussen hr, mobility, facilities, preventie, … Maar hoe breng je die samenwerking tot stand binnen je organisatie?

Schrijf je hier gratis in voor de webinar ‘In 7 stappen naar een baanbrekend mobiliteitsbeleid’ »

Waarom transformeren?

Misschien waren tot voor kort de parkeerdruk en de congestie van onze wegen de belangrijkste drijfveren voor organisaties om hun vloot toch ietwat binnen de perken te houden. Vandaag zijn er meer redenen om werk te maken van een baanbrekend mobiliteitsbeleid. Er is natuurlijk de fiscale druk om in sneltempo de vloot te vergroenen. Maar ook los daarvan staat duurzaamheid bij heel wat organisaties hoog op de agenda. Zo is er de druk van steeds meer (potentiële) medewerkers die een duurzaam mobiliteitsbeleid eisen van hun werkgever.

7 stappen naar een baanbrekend mobiliteitsbeleid

We bespreken met het panel de volgende leidraad naar een baanbrekend mobiliteitsplan. We behandelen ook de praktische hindernissen die je binnen elke stap kan verwachten bij het opzetten van een duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid.

  1. Waarom? Definieer ambitie en doelstellingen.
  2. Breng het mobiliteitsprofiel van je medewerkers in kaart.
  3. Breng het bereikbaarheidsprofiel van je locatie(s) in kaart.
  4. Maak een SWOT-analyse van het mobiliteitsprofiel en het bereikbaarheidsprofiel.
  5. Bepaal het potentieel om te verschuiven naar alternatieve vervoermodi.
  6. Bepaal het potentieel om te verschuiven naar groenere wagens, rekening houdende met de implicaties op infrastructuur.
  7. Actie! Implementatie van het baanbrekend mobiliteitsbeleid.

Ook de impact op het budget (van total cost of ownership naar total cost of mobility) en de loonadministratie komen aan bod.

Schrijf je hier gratis in voor de webinar ‘In 7 stappen naar een baanbrekend mobiliteitsbeleid’ »