Wout van Aert twee jaar langer bij Jumbo-Visma: ‘Verrast, maar het is een mooie erkenning’
Wout van Aert.  Foto: epa-efe

Wout van Aert en Team Jumbo-Visma hebben hun nog twee jaar doorlopende verbintenis opengebroken en met nog eens twee jaar verlengd. De groene trui van de Ronde van Frankrijk is daarmee tot eind 2026 onder contract bij de Nederlandse World Tour-ploeg.

Wout van Aert (28) zegt ‘uiteraard blij’ te zijn met zijn contractverlenging. ‘Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten, verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden. Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al vier jaar in slagen constant beter te worden.’

Die woorden klinken sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma als muziek in de oren. ‘Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij maakt het verschil, met zijn topprestaties en als teamplayer. Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende vier jaar deel uitmaakt van ons team’, aldus Zeeman.

De contractverlenging stelt Van Aert in staat uitgekiend zijn sportieve doelen na te jagen. ‘Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen. Soms hoor ik weleens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben’, zegt Van Aert.