Enorme wolkbreuken hebben onder meer de regio rond het Spaanse Benidorm onder water gezet. Op sommige plaatsen viel in twaalf uur tijd ruim 140 liter water per vierkante meter. Minstens één agent kwam om bij een reddingspoging. 

Straten, tunnels, parkeergarages, alles liep onder. Op sommige plaatsen veroorzaakten aardverschuivingen grote schade in Spanje. In een regio waar het deze zomer nog abnormaal heet was, is het nu abnormaal nat. Vooral de provincies Castellón en Alicante werden hard getroffen door het noodweer.

In Benidorm, waar veel Vlamingen verblijven, werd de meeste regen geregistreerd in jaren. In een uur tijd viel er plaatselijk 91 liter water per vierkante meter. Dat is meer dan wat er normaal bij ons in een maand tijd valt. Volgens het KMI is dat gemiddeld 70 liter per vierkante meter.

Agent omgekomen

In Calpe is een politieagent om het leven gekomen tijdens een poging een bestuurder te redden die in een rivierbedding vast zat in zijn voertuig. De wagen werd meegesleurd door het wassende water.

Een ziekenwagen, met een patiënt aan boord, kwam vast te zitten in een tunnel die in geen tijd onder water liep. De ambulanciers en de patiënt moesten geëvacueerd worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in