F-16 maakt noodlanding in Oostende, vlucht Club Brugge moet omweg maken
  Foto:  Dick Demey

Een F-16 van het Belgische leger heeft een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Oostende. Het vliegtuig was geraakt door bliksem. Niemand raakte gewond, maar twee vluchten werden afgeleid naar Brussels Airport, waaronder de vlucht uit Porto met de spelers van Club Brugge aan boord.

De noodlanding is volgens Tom Rutsaert van luchthavenuitbater Egis zonder problemen verlopen.

Tijdens het landen kwam de giftige stof hydrazine vrij, waardoor de luchthaven tijdelijk op slot ging. Twee vluchten, waaronder die van de Club Brugge-spelers (die terugkeerden van hun Europese wedstrijd in Porto), werden naar Zaventem geleid. Ondertussen is de situatie onder controle en is de startbaan vrijgegeven.

De vlucht met de delegatie van Club Brugge vertrok later op de middag, nadat het vliegtuig op Brussels Airport was geland, toch weer naar Oostende.

De mensen die aanwezig waren in de luchthaven van Oostende, mochten die gedurende een tiental minuten niet verlaten. Aan omwonenden werd ook gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. De situatie was snel onder controle, doordat de giftige stof door de regen uit de atmosfeer verdween.

Nadat de nodige procedures afgehandeld waren, werd het vliegtuig van de startbaan verwijderd. Dat betekent dat de vluchten vanop de luchthaven opnieuw kunnen vertrekken, zij het met enige vertraging.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in