NMBS geeft gratis ticket aan woon-werkabonnees en lanceert testabonnement aan halve prijs
  Foto:  Jimmy Kets

Wie momenteel of in de voorbije zes maanden een standaardabonnement voor woon-werkverkeer of een ‘unlimited’ abonnement had bij de NMBS, kan een gratis heen- en terugticket aanvragen, waarmee je in heel België kunt reizen. Dat heeft de NMBS woensdag aangekondigd.

De spoorwegmaatschappij lanceert tegelijk een promotiecampagne waarbij ze tijdelijk 50 procent korting geeft op een abonnement voor woon-werkverkeer voor een maand. Die actie geldt alleen voor wie de voorbije zes maanden (na 15 maart 2022) geen actief abonnement had.

Het is de eerste keer dat de NMBS een dergelijke actie doet met abonnementen. De spoorwegmaatschappij hoopt dat mensen de trein op die manier zullen (her)ontdekken. In de coronacrisis verloor de NMBS veel reizigers en nog steeds reist tijdens de week zo’n 10 procent minder mensen met de trein dan voor de coronapandemie.

De trouwe klanten die al een woon-werkabonnement hebben en dus niet in aanmerking komen voor de korting, biedt de NMBS een heen- en terugticket (een ‘Gift Ticket’) aan dat geldig is in heel België. Dat gratis ticket staat op naam, maar het hoeft niet noodzakelijk op naam van de abonnee te zijn.

De codes om het testabonnement of gratis ticket te krijgen, kunnen tot en met 31 oktober aangevraagd worden via de NMBS-website en kunnen ten laatste op 30 november 2022 geactiveerd worden.

Nieuw is ook dat het voortaan mogelijk is een nieuw abonnement online aan te kopen. Tot nu toe konden reizigers alleen een abonnement verlengen via de website van de NMBS. Nu kan het daar ook aangemaakt worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in