Overheid waarschuwt Britten die Queen willen groeten: ‘Breng eten en drinken mee’
Mensen brengen een eerbetoon aan Queen Elizabeth met bloemen en kaarsen aan de Britse Ambassade in Berlijn.  Foto:  Annette Riedl/dpa

Wie de overleden Queen Elizabeth een laatste keer wil komen begroeten, komt beter goed voorbereid. Dat zegt de Britse overheid. Ze raadt dan ook aan om voldoende eten en drank mee te nemen.

Vanaf woensdag 14 tot en met maandag 19 september kan in het paleis van Westminster een laatste groet gebracht worden aan de overleden Queen Elizabeth. De klok rond zullen de deuren van het paleis geopend blijven, en het lichaam van de Queen zal op een verhoogd platform liggen.

Er wordt verwacht dat enorm veel Britten van die kans gebruik zullen maken. Er worden enorm lange wachtrijen verwacht, waarbij het soms wel uren aanschuiven zal worden. Ondertussen even zitten is niet mogelijk: bezoekers moeten door beveiliging zoals op de luchthaven en mogen alleen een kleine zak mee binnen nemen. Die mag slechts één opening of rits hebben per persoon, en lang niet alles mag mee binnen. Wat wel aangeraden wordt, is het meebrengen van drank en voedsel voor tijdens het lange aanschuiven.

De security zal streng toezien op de regels. De overheid vraagt om te allen tijde waardigheid te tonen, en dus stil te zijn en gepaste kleding te dragen. Politieke boodschappen of kwetsende slogans op kleding zijn uit den boze. Het geluid van gsm’s moet uitgeschakeld worden en filmen of fotograferen is verboden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in