Iga Swiatek in finale US Open te sterk voor Ons Jabeur
  Foto:  afp

Iga Swiatek heeft na haar zege op Roland Garros enkele maanden geleden nu ook de US Open gewonnen. De Poolse nummer één van de wereld was in het Arthur Ashe Stadium in twee sets te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (WTA-5). Swiatek haalde het met 6-2 en 7-6.

Swiatek drukte bij het begin van de finale meteen stevig het gaspedaal in, want na drie snelle games stond de Poolse al 3-0 voor. Jabeur knokte zich nadien wel in de wedstrijd en kwam terug tot 3-2, maar vervolgens was het woord opnieuw aan Swiatek. In geen tijd was de eerste set binnen: 6-2.

De tweede set bracht aanvankelijk meer van hetzelfde. Swiatek moest er harder voor vechten, maar kwam wel opnieuw 3-0 voor. Jabeur kwam vervolgens terug tot 4-4, waarna de twee dames games uitwisselden. Bij een 6-5-tussenstand kreeg Swiatek een eerste matchpunt, maar Jabeur overleefde en dwong nog een tiebreak af. Ook daarin waren de twee vrouwen erg aan elkaar gewaagd. Swiatek dwong uiteindelijk een tweede matchpunt af en verzilverde dat ook (7-6).

Voor de Poolse is het haar tweede grandslamzege van het jaar, want ze won in juni ook al Roland Garros. Het is de derde grandslamzege van haar carrière, nadat ze ook in 2020 Roland Garros gewonnen had. Jabeur verliest op haar beurt haar tweede grandslamfinale op rij: op Wimbledon verloor ze van Jelena Rybakina.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in