Tweede verdachte steekpartijen Canada gesignaleerd op plek waar incident plaatsvond
De politie doet onderzoek in Weldon, Saskatchewan.  Foto:  AP

Een van de twee verdachten van de serie steekpartijen van afgelopen zondag in Canada, is door de politie dood aangetroffen. Dinsdagavond werd de tweede dader gesignaleerd, meldden de autoriteiten. Inwoners van het inheemse reservaat James Smith Cree Nation werden verzocht zich te verschuilen.

Het levenloze lichaam van Damien Sanderson (31) werd gevonden in een grasveld in de buurt van een huis dat door de autoriteiten werd onderzocht. De man had zichtbare verwondingen en de politie vermoedt dat die door iemand anders werden toegebracht. Zijn jongere broer, de 30-jarige Myles Sanderson, is nog voortvluchtig. Hij is mogelijk gewond.

Dinsdagavond meldde de Canadese politie dat Myles mogelijk gespot werd in het reservaat James Smith Cree Nation, een van de plekken waar het incident plaatsvond. De Royal Canadian Mounted Police in Saskatchewan riep de bewoners intussen op om een veilige plek te zoeken en te schuilen. De politie omsingelde intussen een huis met getrokken geweren. De politie barricadeerden ook wegen die naar het gebied leiden, meldde het persbureau The Associated Press.

10 doden, 19 gewonden

Het duo wordt verdacht van steekpartijen op dertien verschillende locaties in de provincie Saskatchewan. Daarbij kwamen zondag 10 mensen om het leven en raakten 19 anderen gewond. De mannen zijn maandag formeel aangeklaagd voor meervoudige moord.

Volgens de politie waren sommige slachtoffers willekeurig gekozen, maar lijken anderen doelbewust te zijn aangevallen. De incidenten vonden plaats in het dorp James Smith Cree Nation en het gehucht Weldon, waar een inheemse gemeenschap woont.

Over een motief voor de steekpartijen heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Uit een statement dat door inheemse leiders werd uitgegeven is af te leiden dat de feiten mogelijk drugsgerelateerd zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in