Prijzenconflict Delhaize en Danone van de baan
  Foto:  gianni barbieux

Het prijzenconflict tussen supermarktketen Delhaize en zuivelproducent Danone is van de baan. Dat meldt de gespecialiseerde site RetailDetail en wordt bevestigd door de supermarkt.

De Franse voedingsreus en de supermarkt raakten het niet eens over prijsverhogingen die Danone wou doorvoeren. Het conflict leidde tot lege rekken in de winkels. In winkels van Delhaize hingen toen affiches dat ‘door moeilijke onderhandelingen’ meerdere producten niet beschikbaar waren.

Maar beide bedrijven vonden alsnog een akkoord, bevestigt Delhaize maandag. ’We kunnen vandaag bevestigen dat er een evenwichtig akkoord is gevonden dat tegemoet komt aan beide partijen. Danone en Delhaize zullen alles in het werk stellen om de betrokken producten weer zo spoedig mogelijk in de rekken te krijgen’, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Ook met Lidl raakt Danone het niet eens over een prijsverhoging. Tussen de discounter en het zuivelbedrijf is er nog geen akkoord. ’We zijn nog volop aan het onderhandelen’, vertelt een woordvoerster van Lidl.

-

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in