Feist stopt als voorprogramma van Arcade Fire nadat frontman beschuldigd werd van aanranding
Feist neemt afstand van de tour, ‘maar niet van het gesprek’.  Foto:  Kristof Vadino

De band Arcade Fire verliest zijn openingsact voor de najaarstournee, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag van frontman Win Butler.

De Canadese singer-songwriter Feist speelde nog de eerste twee concerten van de tournee, maar trekt zich nu terug als voorprogramma van de band Arcade Fire. Ze zegt dat ze heeft besloten om ‘naar huis te gaan’. ‘De beste manier om voor mijn band, crew en familie te zorgen, is door afstand te nemen van deze tour, maar niet van dit gesprek,’ voegde ze eraan toe.

Vorig weekend kwam via de muziekwebsite Pitchfork aan het licht dat vier personen Win Butler van ongepast gedrag beschuldigen, waaronder ongewenste aanrakingen en seksueel getinte sms-berichten. De klagers blijven anoniem.

Butler ontkent de aantijgingen, die kort voor de eerste datum van de Europese tournee van Arcade Fire, dinsdag in Dublin, naar buiten kwamen. In een reactie aan Pitchfork zei hij dat er buitenechtelijke escapades waren geweest, maar niet zonder toestemming van de vrouwen.

De Canadese groep laat in een verklaring weten de beslissing van Feist te begrijpen en te respecteren. Wie het voorprogramma zal verzorgen bij de resterende achttien concerten, is nog niet bekend. Arcade Fire staat op 12 september in het Sportpaleis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in