Michy Batshuayi ziet transfer naar Forrest in het water vallen en belandt bij Fenerbahçe
Michy Batshuayi.   Foto:  REUTERS

Rode Duivel Michy Batshuayi stond op het punt van Chelsea naar Nottingham Forrest te verhuizen, maar de papiermolen raakte niet tijdig rond. Uiteindelijk vond hij onderdak bij Fenerbahçe in Turkijke, waar de transfermarkt langer open blijft.

Een domper voor Michy Batshuayi: er leek een oplossing in de maak voor de Rode Duivel die op een zijspoor zit bij Chelsea en hij leek goed op weg naar Nottingham Forrest. Maar de papiermolen raakte niet tijdig rond en dus leek de spits noodgedwongen bij Chelsea te moeten blijven.

Gelukkig is er nog Turkije, waar de transfermarkt een week langer openblijft: de Turkse topclub en vicekampioen Fenerbahçe maakte vandaag bekend dat er een akkoord is met Chelsea over een transfer.

De transfermodaliteiten zijn nog niet helemaal duidelijk, maar Batshuayi kent de Turkse competitie in ieder geval goed, want vorig seizoen was hij er, op uitleenbasis, aan de slag bij Besiktas. Voordien waren er uitleenbeurten aan Crystal Palace, Valencia en Borussia Dortmund. Bij Chelsea, dat hem na het EK van 2016 voor 40 miljoen euro overnam van Olympique Marseille, heeft de Belgische spits nooit een volwaardige kans gekregen.

Chelsea versterkte zich ondertussen met Pierre-Emerick Aubameyang, die overkomt van Barcelona.