Droge eerste schooldag
  Foto:  Dirk Vermussche

Donderdag blijft het droog met in de voormiddag veel zon. Stilaan ontstaan er wat middelhoge wolkenvelden en enkele stapelwolken die afwisselen met brede zonnige perioden.

In de loop van de namiddag neemt de hoge bewolking toe vanaf het zuidwesten. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Hoge Venen en lokaal 27 graden in Laag- en Midden-België. In het binnenland waait een zwakke tot matige oostenwind. Aan zee is de wind matig uit het noordoosten. Dat meldt het KMI.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het droog en licht- tot soms halfbewolkt. De minima liggen tussen 11 en 17 graden. De zwakke tot soms matige oostenwind ruimt naar het zuidoosten.

Vrijdag is het eerst droog met een afwisseling van zon en (middel)hoge wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking toe en op het einde van de namiddag of tijdens de avond verwachten we nabij de Franse grens enkele buien, mogelijk met onweer. ’s Nachts kunnen er ook elders (onweers)buien vallen. De maxima schommelen tussen 23 graden in de Hoge Venen en 27 of lokaal 28 graden in het centrum. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

Zaterdag is er veel bewolking met buien, mogelijk vergezeld van onweer. Naar de avond toe lost de bewolking op en verkleint de buienkans. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in het centrum. De wind waait eerst meestal matig uit zuid tot zuidwest, maar wordt uiteindelijk zwak en variabel.

Zondag start zonnig, na het oplossen van het lokale ochtendgrijs. In de namiddag ontstaan er enkele stapelwolkjes, waaruit zeer lokaal een bui kan vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen tussen 23 graden op de Ardense toppen, 25 graden aan zee en 27 of lokaal 28 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Maandag start vrij zonnig, maar later neemt de bewolking toe en kunnen er enkele onweersbuien ontwikkelen. Het wordt zo’n 28 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag lijkt het overdag nog vaak droog te blijven met een afwisseling van zon en wolken. Naar de avond toe wordt het onstabieler met kans op (onweers)buien. De maxima liggen rond 25 graden in het centrum van het land.

Woensdag lijkt meestal droog te verlopen, maar het wordt koeler bij maxima rond 23 graden in het centrum van het land.