Actrice Charlbi Dean (32), hoofdrolspeelster in Gouden Palm-winnaar, plots overleden
Charbli Dean op het filmfestival van Cannes.  Foto:  EPA-EFE

De Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean, eerder dit jaar nog te zien in Gouden Palm-winnaar Triangle of sadness, is maandag plots overleden in New York. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door TMZ en Deadline.

Dean overleed in een ziekenhuis in New York na een plotse ziekte, zo schrijft Variety. Wat de precieze doodsoorzaak was, is nog niet bekend. Behalve actrice was de 32-jarige ook model.

Dean zette al op jonge leeftijd haar eerste stappen in de modewereld. Op haar twintigste was ze voor het eerst op het witte doek te zien, met een rol in de Zuid-Afrikaanse film Spud. Enkele jaren later was ze ook te zien in het vervolg, Spud 2, aan de zijde van John Cleese.

In Triangle of sadness, van de Zweed Ruben Östlund, speelt Dean een topmodel en influencer die geobsedeerd is door haar imago en carrière. Samen met haar vriend, ook een model, krijgt het personage van Dean een uitstap op een luxejacht aangeboden, met aan boord verder nog een Russische oligarch en een Britse wapenhandelaar.

Met deze film sleepte Östlund, vijf jaar na The square, opnieuw de Gouden Palm in de wacht. In Triangle of sadness fileert Östlund het wereldje van de superrijken. De film wordt in oktober voorgesteld aan het Belgische publiek op het filmfestival van Gent.

In 2008 overleefde ze een zwaar auto-ongeval, waarbij ze haar pols, vier ribben en elleboog brak. Ze was verloofd met het model Luke Volker.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in