Horeacazaak Oostende gesloten na controle FAVV
Themabeeld.  Foto: Marc Herremans - mediahuis

In Oostende is vrijdag een horecazaak op de zeedijk gesloten na controle van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAVV. Het is niet de eerste keer dat er inbreuken worden vastgesteld in de zaak.

Het FAVV voerde vrijdag een gerichte actie uit tegen een horecazaak op de Albert I-promenade, tussen de IJzerstraat en Kemmelbergstraat. ‘Na controle werd de onmiddellijke sluiting opgelegd na inbreuken tegen de algemene hygiëne en omwille van een gebrekkige bedrijfsvoering’, zegt Liesbeth Van de Voorde van het FAVV. De zaak blijft gesloten tot ze aan de voorwaarden kan voldoen en tot na een nieuwe controle van het FAVV. De politie van Oostende zal in tussentijd op de sluiting toezien.

‘Oostende is een stad die ontspanning en genieten vooropstelt. Wanneer er inbreuken worden vastgesteld die de veiligheid en gezondheid van inwoners en toeristen in het gedrang brengen, dan moet er opgetreden worden. Ik ben dan ook tevreden dat er actie wordt ondernomen tegen zij die het niet nauw nemen met de regels’, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD)

In 2020 had het Oostendse stadsbestuur ook al eens een verplichte sluiting van de zaak aanbevolen wegens verschillende inbreuken op de veiligheid.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in