camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voeding

Danone-zuivel uit het rek bij Delhaize en Lidl

vrijdag 26 augustus 2022 om 3.25 uur

 gianni barbieux

Bij supermarktketens Delhaize en Lidl worden momenteel geen zuivelproducten van Danone meer geleverd. De ­retailers raken het niet eens met de Franse voedingsgigant over prijsverhogingen, zo meldt de website RetailDetail. In winkels van Del­haize hangen affiches dat ‘door moeilijke onderhandelingen’ meerdere producten tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver bevestigt dat een conflict over de prijzen aan de basis ligt. ‘De prijsverhogingen die Danone voorstelt, zijn onaanvaardbaar. Iedereen moet een inspanning leveren, een leverancier kan zijn verhoogde kosten niet volledig aan de klant doorrekenen. Wij hebben een maatschappelijke rol om producten betaalbaar te houden.’ Danone zou substantieel meer vragen dan andere leveranciers van gelijkaardige producten. Een vijftigtal ­producten van Danone zijn bij Delhaize uit de rekken verdwenen.

Ook Lidl kon nog geen akkoord bereiken met Danone, bevestigt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Daar is de impact minder groot, omdat Lidl maar een beperkt aantal zuivelproducten van Danone in het aanbod heeft. Danone zegt dat het bedrijf hard werkt om bij ‘ongekende marktomstandigheden’ de impact op de consumenten zo veel mogelijk te beperken. (belga)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen