Mogelijk nieuwe aanslag verijdeld in Antwerpen: politie vindt vuurwapen en brandbommen in wagen
  Foto: bfm

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een mogelijk nieuwe aanslag in het drugsmilieu verijdeld. Vier Nederlandse verdachten werden opgepakt.

De mobiele eenheid van de Antwerpse politie zette vannacht een wagen met Nederlandse nummerplaat aan de kant voor een controle in Borgerhout nadat die was opgemerkt via camerabeelden.

‘Bij die controle werden in de wagen enkele brandbommen en een vuurwapen aangetroffen. De vier inzittenden, mannen met de Nederlandse nationaliteit, werden ter plaatse opgepakt’, zegt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerpse parket.

De vier werden rond 5 uur gearresteerd en worden momenteel verhoord. Later op de dag zal worden beslist of ze aangehouden worden of niet.

De controle vond plaats op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, vlak bij de Stenenbrug en dus ook bij het voormalige eethuis Poke Bowl Place van de familie Ben Saddik.

‘Geen nieuwe organen’

De zaak op de hoek met de William Woodstraat was deze zomer al driemaal het doelwit van een aanslag. Eerst werd met een oorlogswapen op de gevel geschoten, daarna werd tweemaal met vuurwerkbommen gegooid. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) besliste begin vorige week om Poke Bowl Place bestuurlijk te sluiten, net als twee andere handelszaken die recent het doelwit waren van aanslagen door de cocaïnemaffia.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in