Extra Vlaams geld voor wie zich omschoolt tot zorgkundige
Minister Crevits.  Foto: dba

Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Hilde Crevits (CD&V) trekt 6 miljoen euro uit voor 85 extra mensen die zich volgend jaar kunnen heroriënteren richting zorgsector.

Revalidatiecentra, rusthuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen of initiatieven voor beschut wonen, ­allemaal hebben ze een hoge nood aan verpleeg- en zorgkundigen. Met de extra opleidingstrajecten wil minister Crevits tegemoetkomen.

‘Het succesvolle project #kiesvoordezorg geeft mensen een mooie kans om zich te heroriënteren’, zegt ­Crevits. ‘Daarom hebben we beslist om extra trajecten te financieren.’

De Vlaamse overheid betaalt werknemers uit andere sectoren die een nieuwe carrière als zorgkundige overwegen, om voltijds een opleidingstraject te volgen in de zorgsector en daar nadien meteen aan de slag te gaan.

Bij de vorige selectieronde slaagden 478 kandidaten voor de selectietesten. De start van de opleiding tot zorgkundige is voorzien vanaf februari 2023. De inschrijvingen van dit project lopen tot en met 7 oktober 2022.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in