Ethiopische luchtvaartmaatschappij schorst slapende piloten
  Foto:  ap

De luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines heeft twee piloten geschorst die tijdens de vlucht van Khartoem (Soedan) naar Addis Abeba (Ethiopië) in slaap vielen en zo vergaten te landen.

De in slaap gevallen piloot en copiloot werden pas wakker toen er een alarm van de automatische piloot afging om aan te geven dat die zichzelf uitschakelde. Eens wakker ontdekten de piloten dat ze hun eindbestemming al lang voorbij waren. Om die te bereiken moesten ze draaien en terugvliegen. Met een vertraging van een klein halfuur landde het vliegtuig toch nog veilig in de Ethiopische hoofdstad.

De luchtvaartmaatschappij onderzoekt de zaak en heeft ook vastgesteld dat de piloten enige tijd buiten bereik van de verkeersleiding waren geweest. De vlucht eindigde overigens zonder problemen, naast de opgelopen vertraging.

Ethiopian Airlines is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen van Afrika en beschikt momenteel over circa 125 toestellen die met passagiers op circa twintig binnenlandse en circa 125 buitenlandse bestemmingen vliegen en daarnaast ook met vrachtvliegtuigen zaken doen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in