camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

tv- en streamingtips

De waarheid volgens Jackie

vrijdag 19 augustus 2022 om 3.25 uur

Jackie Kennedy heeft haar eigen waarheid over JFK. rr

1Hotel Portofino

NPO 2 23.05-0.10 uur

De familie Ainsworth verhuist van Groot-Brittannië naar Italië om een duur hotel in het adembenemend mooie vakantiestadje Portofino te openen. De zesdelige ­serie vertelt het verhaal tegen de achtergrond van wereldwijde verschuivingen na de Eerste Wereldoorlog.

2Jackie

Canvas 23.15-0.50 uur

Natalie Portman kroop in de huid van Jackie Kennedy. Als het gaat om de moord op JFK, zijn er veel waarheden. Dit is de ‘waarheid’ die paste in het imago dat ‘Jackie’ Kennedy ophing: het Witte Huis als een onbesmet baken van cultuur en beschaving. De film is verstikkend en droevig, maar tegelijk ook schitterend.

3A simple favor

VTM2 20.30-22.40 uur

Blake Lively leeft zich uit als Emily, een powervrouw en hooggehakt stijlicoon. Met haar flair en ­directheid maakt ze indruk op Stephanie (Anna Kendrick), een preutse weduwe die zich vereerd voelt met hun onverwachte vriendschap. ­Deze donkere komedie schurkt speels tegen de film noir aan wanneer Emily mysterieus verdwijnt.

4Bad sisters

AppleTV+

Reikhalzend hebben we uitge­keken naar deze remake van Clan, een van de beste Vlaamse reeksen van de voorbije vijftien jaar. U herinnert zich nog hoe vier zussen de kerel proberen te vermoorden die hun vijfde zus in een ‘Moeke’, een willoze sloor, veranderd heeft. Benieuwd wat Apple TV+ ervan gemaakt heeft.

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen