Een lange, intense regenbui heeft woensdagmiddag in verschillende wijken in Gent wateroverlast veroorzaakt. Tussen 13.30 en 14.30 uur kreeg de brandweer zowat 130 oproepen, voornamelijk voor ondergelopen kelders, maar ook andere noodoproepen. 

Rond 13 uur gingen de hemelsluizen open boven Gent voor wat een zware regenbui van twee uur lang zou zijn. Het duurde niet lang of de regen veroorzaakte her en der problemen.

‘Het is alle hens aan dek’, zei woordvoerder Björn Bryon van de brandweer. ‘We zijn op dit moment prioriteiten aan het stellen om te kijken waar we eerst naartoe moeten.’

In het noorden van de stad, boven Mariakerke en Wondelgem, viel zoveel water uit de lucht dat de rioleringen het niet konden slikken. Verschillende straten stonden tijdelijk helemaal blank en de brandweer kreeg tientallen oproepen binnen.

Zware regenbui zet straten en winkels in Gent onder water
Foto:  emy

Onder meer aan de Opgeëistenlaan en de Mariakerksesteenweg kon de riolering het water niet slikken. Het wegdek stond er onder water en voertuigen konden maar stapvoets rijden.

Er moesten zelfs winkels sluiten: zowel de Action, Wibra als Smatch in Mariakerke sloot tijdelijk de deuren.

Het AZ Sint-Lucas, dat ook in de getroffen zone ligt, kreeg water in kelders waar enkele technische ruimtes zijn ingericht. Het zou gaan om ruimtes waar geen patiënten komen en waar ook geen vitale infrastructuur is ondergebracht.

Een woordvoerder van het AZ geeft aan dat er geen gevaar is voor de patiënten van het ziekenhuis. In de kelder van het getroffen gebouw bevindt zich een kleedruimte. De brandweer was snel ter plaatse en de schade wordt in kaart gebracht.

Zware regenbui zet straten en winkels in Gent onder water
Foto:  emy
Zware regenbui zet straten en winkels in Gent onder water

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig