Verdachte gevat na dood van man op Antwerps De Coninckplein
Het parket spreekt van een verdacht overlijden.  Foto:  Kris Van Exel

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een 46-jarige man op het De Coninckplein in Antwerpen eerder die avond. Dat meldt het Antwerpse parket. Het slachtoffer was op het plein uit een wagen gestapt en vervolgens bloedend in elkaar gezakt.

De feiten speelden zich mogelijk even voordien af in de Bredastraat in het noorden van de stad. De politie kreeg een melding over schoten die daar zouden zijn gelost. Een tiental minuten later volgde het nieuws dat een man in elkaar was gezakt op het De Coninckplein, elders in de wijk 2060.

‘Rond 19.10 uur reed een grijze Mercedes het De Coninckplein op. Uit de auto stapte een man die hevig aan het bloeden was. Hij viel meteen op de grond’, zegt een ooggetuige aan Gazet van Antwerpen. ‘De bestuurszetel lag vol met bloed. Omstaanders snelden de man te hulp en belden de hulpdiensten. Twee verpleegsters die aan het eten waren op het plein begonnen meteen te reanimeren.’

Een patrouille van de politie kwam ter plaatse en startte de reanimatie. ‘Kort daarop kwamen ook een ziekenwagen en de MUG aangesneld’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. ‘Het medische personeel nam de reanimatie over, maar helaas zonder succes. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.’

Onderrug

Over de omstandigheden is voorlopig geen informatie bekend. Volgens getuigen zou de man steek- of schotwonden hebben gehad in de onderrug. De politie stelde een gerechtelijke perimeter in rond het plein. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

‘Kort voor het incident kregen we verschillende meldingen van schoten in de Bredastraat. Ter plaatse was echter niets meer te bespeuren’, zegt Bruyns. De politie gaat na of de schoten gelinkt zijn aan het incident op het De Coninckplein.

Het parket vorderde maandagavond een onderzoeksrechter voor feiten van moord en ging samen met een wetsdokter en het labo ter plaatse. De politie kon ook een verdachte arresteren. ‘Zijn vermeende rol en betrokkenheid worden nu volop onderzocht’, aldus het parket dinsdag. De federale gerechtelijke politie heeft het onderzoek in handen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig