Politie Gent legt feest stil nadat verschillende mensen in ziekenhuis belanden
Themabeeld.  Foto:  shutterstock

De politie van Gent heeft in de nacht van zaterdag op zondag een fuif laten stilleggen op aangeven van de spoeddiensten. Verschillende mensen waren in het ziekenhuis beland door een combinatie van oververhitting en druggebruik.

De fuif vond zaterdagavond plaats in de Eskimofabriek: de zaal aan de Wiedauwkaai was uitverkocht voor ‘Acidelics’, een rave. Maar na middernacht begon het mis te lopen toen verschillende mensen naar de spoeddiensten gebracht moesten worden.

Het was te warm in de zaal en mensen raakten bevangen, zegt de Gentse politie maandag. Bij het AZ Sint-Lucas, een ziekenhuis vlak bij de Wiedauwkaai, wordt bevestigd dat er een tiental mensen werden binnengebracht.

‘Het ging vooral om geïntoxiceerde mensen, meer specifiek met ketamine’, zegt woordvoerder Iny Cleeren. Dat is een verdovingsmiddel dat al een tijd populair is bij jongeren als feestdrug.

Nadat tien mensen waren binnengebracht, beslisten de spoeddiensten samen met de politie dat de situatie niet meer veilig was. ‘De fuif mocht normaal gezien doorgaan tot 7 uur ’s ochtends, maar rond 5 uur werd beslist om het evenement af te bouwen’, zegt politiewoordvoerder Eva Houpels.

Op sociale media getuigen bezoekers dat het erg warm was in de zaal, en doen er ook wilde verhalen de ronde over overlijdens door oververhitting. Die verhalen zijn niet correct, zegt de politie. ‘Niemand verkeerde in levensgevaar’, klinkt het. Er is ook geen proces-verbaal opgesteld.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig