Brons voor Jules Hesters op afvallingskoers EK baanwielrennen
  Foto:  BELGA

Jules Hesters heeft een bronzen medaille behaald op het EK baanwielrennen in München. Hesters is voor velen een onbekende naam, maar is een toptalent op de baan.

De Europese titel ging naar de Italiaan Elio Viviani, die eerder op de dag als ‘last-minute’ invaller nog de wegrit bij de mannen afwerkte.

Hesters, drievoudig Europees kampioen bij de beloften op de afvalling, hield goed stand. Maar toen enkel nog de Italiaan Elia Viviani en de Duitser Theo Reinhardt overbleven, mengde onze landgenoot zich niet meer in de sprint.

Wereldkampioen Viviani, die eerder op de dag nog zevende werd in de wegrit, hield uiteindelijk Reinhardt eenvoudig af. De Italiaan was in 2019 ook de beste in de afvalling tijdens het EK.

De 23-jarige Hesters eindigde zaterdag op de vijfde plaats in de scratch.

België telt nu al vijf medailles op de Europese kampioenschappen in München. Baanwielrenner Robbe Ghys opende de rekening van Team Belgium vrijdag met zilver in de puntenkoers. Zaterdag behaalde Lotte Kopecky de gouden medaille in de afvalling, daags nadien gevolgd door de Europese titel in de puntenkoers. Tim Merlier pakte zondag brons in de wegrit.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig