Zeker 41 doden bij brand in koptische kerk in Egypte
Hulpdiensten aan het werk bij de kerk.  Foto: ap

Bij een brand in een kerk nabij de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zondag minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat melden internationale persbureaus.

Onder de doden zijn veel kinderen. Veertien mensen zijn gewond geraakt. Enkelen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Oorzaak van de brand in de Abou Sifien-kerk is volgens de autoriteiten kortsluiting in een airconditioner. De brand ontstond rond 9 uur ’s ochtends op de tweede verdieping. De kerk is gelegen in de volkswijk Imbaba in Giza, een voorstad van de Egyptische hoofdstad Caïro. Het duurde uren voordat de brandweer het vuur onder controle had.

De Koptische kerk is de grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten. Ongeveer tien miljoen van de 102 miljoen Egyptenaren behoren tot de kerkgemeenschap.

President Abdul Fatah al-Sisi laat in een verklaring weten dat de staat 25.000 Egyptische pond (ruim 1.200 euro) uitkeert aan familie van dodelijke slachtoffers van de brand. Gewonden krijgen 5.000 pond. Een gemiddeld maandloon in het land bedraagt 9.200 pond (468 euro).Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig