Drie alpinisten dood en twaalf gewond na val in Andes
De vulkaan Carihuairazo. De alpinisten zouden 60 meter naar beneden gevallen zijn.  Foto: shutterstock

Bij de beklimming van de vulkaan Carihuairazo in het Zuid-Amerikaanse Ecuador zijn drie bergbeklimmers bij een val om het leven gekomen, zo meldden de hulpdiensten zaterdag. Twaalf anderen raakten gewond.

Een vrouw van 47 en twee mannen van 45 en 50, allen met de Ecuadoriaanse nationaliteit, lieten het leven. De twaalf gewonden, Ecuadorianen tussen 39 en 58 jaar oud, zijn naar ziekenhuizen gebracht in de steden Riobamba en Ambato. Door de weersomstandigheden en het vallen van de nacht kunnen de reddingswerkers de lichamen van de drie slachtoffers vooralsnog niet bergen. Zondag lokale tijd hervatten de hulpdiensten de bergingswerken.

De alpinisten waren onderweg naar de top van de Carihuairazo, in het centrale deel van de Anders. Ze zouden 60 meter naar beneden gevallen zijn.

De top van de vulkaan ligt in de provincie Tungurahua  op 5.018 meter hoogte. De Carihuairazo ligt nabij de Chimborazo, de vulkaan van 6.223 meter hoog en de hoogste piek van Ecuador.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig