Zonnig en heel warm, maar onweer ligt op de loer
  Foto: belga

Zondag wordt het weer zonnig en warm. De maxima schommelen tussen 28 en 34 graden, lokaal is een uitschieter tot 35 graden niet uitgesloten. Maar een thermische depressie komt onze richting uit: er ligt onweer op de loer, meldt het KMI.

De nacht van zondag op maandag wordt wisselend tot zwaarbewolkt. Vooral na middernacht neemt de kans op buien en zelfs een onweer toe. De buien vallen wellicht eerst ten zuiden van Samber en Maas, maar doorheen de nacht zijn er ook elders mogelijk. De minima blijven hangen tussen 15 en 22 graden.

Maandag volgen opklaringen, maar ook wolkenvelden met buien en mogelijk onweer. De maxima zakken naar waarden tussen 22 en 27 graden. Dinsdag blijft voornamelijk droog. In de loop van de dag verschijnen stapelwolken, hier en daar kan het gaan regenen. De maxima klimmen weer op naar 28 graden. 

Woensdag en donderdag worden onweerachtig. Woensdag brengt een zwaarbewolkte hemel, zwanger van buien en onweer, en maximumtemperaturen tussen 26 en 27 graden. Donderdag piept de zon tevoorschijn tussen de buien door. De maxima halen op de meeste plekken net geen 25 graden.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig